Rasbeschrijving

Snel volwassen

Op de leeftijd van 3 weken lijkt een Manchester Terrier niet op het eindprodukt, behalve dan de kleur en aftekening. Met 5 weken kun je zien dat het inderdaad een Manchester Terrier is. Met 9 maanden is een puppy volgroeid en heel dicht het eindprodukt genaderd. Dus voor mensen die van een snel ontwikkelde hond, in lichaam en geest, houden is de Manchester Terrier heel geschikt.

Karakter

De Manchester Terrier is een vrolijke, intelligente, oplettende en gehoorzame hond met een eigenzinnig karakter. De Manchester Terrier is zeer loyaal voor hun eigenaren en hun familie wat ze een ideale huishond maakt. De Manchester Terrier heeft een consequente opvoeding nodig en heeft altijd zin in een wandeling of een spelletje. Het zijn actieve en sportieve honden die graag met hun baas bezig zijn met bijvoorbeeld flyball, agility, frisbee, doggy-dance etc.. Echter een avond op de bank bij de baas op schoot vindt hij ook niet erg. De Manchester Terrier is ook een echte kindervriend en een zeer veelzijdige en prettige vriend om in de buurt te hebben. Naar vreemden kunnen ze wat gereserveerd zijn. Hij is een goede waakhond, want niets zal aan zijn aandacht ontgaan. De kleine hond met de grote blaf.

Verzorging

De Manchester Terrier is tamelijk eenvoudig te verzorgen. Regelmatige beweging houdt hem in conditie. Met eten is hij niet moeilijk. Zijn korte weerbestendige vacht volstaat met af en toe borstelen met een zachte of rubberen borstel of met een vochtige zeem of microvezeldoek. Door de vachtstructuur is de Manchester Terrier zeer geschikt voor mensen met astma of hooikoorts. Maak verder regelmatig de oren en tanden schoon en als de nagels te lang zijn moeten deze geknipt worden.