Herplaatsing

5-jarige reu zoekt nieuw huis!

Hieronder de beschrijving van Casey door eigenaren:

Naam: Casey (Roepnaam: Kees)

Ras: Manchester Terriër

Reden herplaatsing: Gaat niet samen met baby

Algemene info

Geslacht: Reu

Gecastreerd: Ja

Vacht: Kortharing

Formaat: Middel

Leeftijd: 5 jaar (24/05/2018)

Land van oorsprong: Nederland

Thuissituatie

Kan met kinderen: Geen baby’s/kleine kinderen

Kan met katten: Nee

Kan met honden: Nee

Kan alleen zijn: Ja, kan goed meerdere uren alleen zijn

Trappen lopen: Ja

Tuin of erf: Zeer wenselijk

Karakter

Beweging: Actief

Aanhankelijk: Ja

Jachtinstinct: Ja

Gehoorzaam: Ja

Allemansvriend: Nee

Speels: Ja

Waaks: Ja

Feiten

Paspoort: Ja

Gevaccineerd: Ja

Gechipt: Ja

Lichamelijke afwijkingen: heeft een zeer lichte huidallergie die met de juiste brokken niet of nauwelijks aanwezig is

Gedragsproblemen: angstig zijn wanneer hij zich bedreigt voelt

Kan in auto: Ja

Toelichting

Met pijn in ons hart hebben wij de keuze gemaakt om Casey te herplaatsen. De reden is dat Casey zich bedreigd kan voelen door onze baby die steeds bewegelijker wordt. Dit zorgt voor stress bij Casey en voor veel spanning in huis. De situatie is niet meer houdbaar.

Casey is een actieve 5 jaar oude reu met een speels karakter. Hij houdt van lange wandelingen, lekker uitrazen en spelen met zijn bal. Casey is een slimme en loyale hond die snel leert.

Voor Casey is een eigenaar met goede kennis van hondengedrag een pre. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om bij eerste contacten of binnenkomst van visite het contact niet te forceren door hem niet direct aankijken, hem te negeren en gewoon je ding te doen alsof die er niet is. Casey komt dan vanzelf naar je toe. Hierdoor leert Casey dat je niet bedreigend bent.

Voor Casey is een veilig gevoel en een veilige omgeving belangrijk. Hij kan (buiten) met name aan de lijn en in nieuwe situaties alert zijn en zich bedreigd voelen door mensen/honden die voor hem onvoorspelbaar zijn en hem verkeerd benaderen.

Wanneer je merkt dat Casey zich zenuwachting voelt is het belangrijk om hier rekening mee te houden en hem ruimte te geven door bijv. afstand te houden van andere honden of de situatie. Anders kan zijn stressniveau stijgen wat kan resulteren in grommen en snappen.

Zodra Casey vertrouwd is met de omgeving en alles en iedereen wat daarbij hoort dan is Casey helemaal zichzelf: een lieve hond die houdt van aandacht, tegen je aanliggen en knuffelen, maar die ook heel goed alleen kan zijn en zichzelf kan bezig kan houden zonder dat hij overlast veroorzaakt of spullen stuk maakt.

Wat wij voor Casey wensen is een warm thuis. Wenselijk is een landelijke, rustige omgeving met een tuin/erf waar hij lekker (los) naar buiten kan en waar hij zich thuis voelt.

Denkt u Casey een mooi huis te kunnen bieden, neem contact op met de eigenaren via zijn fokker, Greetje Nijhuis-de Haan: info@manchesterterrier.nl  of 06-21800580!


Moet u helaas door bepaalde omstandigheden de moeilijke keus maken om een nieuw huis voor u Manchester Terriër te vinden neem dan eerst contact op met de fokker van uw hond. De fokker wil altijd graag op de hoogte blijven en is ook op latere leeftijd van uw hond bereidt u te helpen bij de zoektocht. Daarnaast is de MTCN altijd bereidt een melding te maken op deze site en mogelijk via FB om de hond onder de aandacht te brengen. Ook als u een Manchester Terriër kent die een nieuw huis zoekt horen wij dit graag.

Laat het ons weten via, 
secretaris@manchesterterrierclub.nl

mogelijk kunnen wij helpen!

(Graag een stamboom meesturen of  stamboomnaam en/of namen van ouders doorgeven)