De Manchester Terrier

De Manchester Terrier is één van de oudste terrierrassen en stamt af van de ruwharige Black and Tan Terrier en de Old English White Terrier. De Manchester Terrier dankt zijn naam aan de katoenstad Manchester, waar de Black and Tan Terrier veel voorkwam. De Manchester Terrier is oorspronkelijk gefokt voor het doden van ratten. Tegenwoordig is hij vooral een huishond. De Manchester Terrier is een niet veel voorkomend ras.

Karakter

De Manchester Terrier is een vrolijke, intelligente, oplettende en gehoorzame hond met een eigenzinnig karakter. De Manchester Terrier is zeer loyaal voor hun eigenaren en hun familie wat ze een ideale huishond maakt. De Manchester Terrier heeft een consequente opvoeding nodig en heeft altijd zin in een wandeling of een spelletje. Het zijn actieve en sportieve honden die graag met hun baas bezig zijn met bijvoorbeeld flyball, agility, frisbee, doggy-dance etc.. Echter een avond op de bank bij de baas op schoot vindt hij ook niet erg. De Manchester Terrier is ook een echte kindervriend en een zeer veelzijdige en prettige vriend om in de buurt te hebben. Naar vreemden kunnen ze wat gereserveerd zijn. Hij is een goede waakhond, want niets zal aan zijn aandacht ontgaan. De kleine hond met de grote blaf.

Verzorging

De Manchester Terrier is tamelijk eenvoudig te verzorgen. Regelmatige beweging houdt hem in conditie. Met eten is hij niet moeilijk. Zijn korte weerbestendige vacht volstaat met af en toe borstelen met een zachte of rubberen borstel of met een vochtige zeem of microvezeldoek. Door de vachtstructuur is de Manchester Terrier zeer geschikt voor mensen met astma of hooikoorts. Maak verder regelmatig de oren en tanden schoon en als de nagels te lang zijn moeten deze geknipt worden.