Hooper Workshop

7 april te Vught

Wat is Hoopers

De hond moet op afstand van de eigenaar door een parcours van tunnels, gates, tonnen en hoops gestuurd worden zonder toestellen te missen en dit zo snel mogelijk.

De Workshop

In het mooie bosrijke Vught gaf Daniëlle van Dam van “4 Feet for Fun” een kennismakingsmiddag in Hoopers. De hele middag begeleide zij ons op een zeer vriendelijke, vrolijke en ontspannen manier richting hond en baas.

Eerst werd de prachtige opkomst van 21 deelnemende honden opgesplits in 2 groepen. De uitleg van de sport werd uitgelegd, waarbij misschien nog verteld moet worden dat het u-vormige poortje de Hooper heet en deze in combinatie met andere toestellen opgesteld wordt als parcour.
De groep werd ook nog opgedeeld in koppels van twee waardoor je afwisselend, zonder lang te wachten kon oefenen. Het aanleren van het vooruit sturen van je hond door een Hooper heen was de start doormiddel van een target (koekje of speeltje). Hierna volgde een extra poortje. Vervolgens gevolgd door een ton waar ze omheen gestuurd moesten worden en daarna nog een gate en dit steeds moeilijker gemaakt met een extra hoopers. Als laatste was het oefenen van de slurf met uiteindelijk ook hier weer extra Hoopers.
De dag werd afgesloten met een klein wedstrijdje van een heel parcour.

Hartelijk dank aan Daniëlle van Dam voor deze leuke introductie met deze sport 4feetforfun.nl

Klik Hier voor meer foto’s van de Hooperworkshop!